Sikkerhed i trafikken

Sikkerhedskampagne udarbejdet i samarbejde mellem Rådet for Større Færdselssikkerhed, Dansk Islandshesteforening og Dansk Ride Forbund.

Det er ofte nødvendigt for ryttere at ride langs vejene. Men heste er flugtdyr og derfor potentielt farlige i trafikken. De reagerer ofte instinktivt og uforudsigeligt på pludselige lyde og uvante synsindtryk.

En skræmt hest, der springer til side, sparker eller sætter i løb, kan skabe farlige situationer i trafikken. I værste fald kan der ske en ulykke, hvor nogen kommer til skade. Det kan gå ud over både rytter, hest, bilister, cyklister og fodgængere. Det sker heldigvis ikke ofte. Men de farlige situationer kan forebygges.

Når du rider i trafikken 

Husk ridehjelm – ALTID!

Når du kører i bil og skal forbi en hest

Når du kører på cykel og skal forbi en hest


Hvor mange rideulykker sker der i trafikken?

Der sker årligt ca. 130 rideulykker i trafikken og 20-30 af dem involverer andre trafikanter, oftest en bil. Det er oftest bilister og andre trafikanter, der kommer til skade i disse ulykker - ikke rytteren.

Rideulykker i trafikken udgør kun en meget lille del af de i alt ca. 6500 rideulykker, der hvert år registreres på skadestuerne. De fleste rideulykker sker i ridehuset, på ridebanen eller i stalden.